antichrist

Tenkte jeg skulle komme med litt "filmanmeldelser/meninger" av og til framover. Siden jeg går film liksom. Må trene på å danne meninger og dele med dere filmer dere burde se (eller ikke).

-------

Jeg har lenge hatt lyst å se den mye omtalte filmen Lars Von Trier kom med i fjor, kalt Antichrist. Jeg så den "endelig" på skolen i dag. Jeg klarer ikke bestemme meg helt for hva jeg syns. Det var uten tvil en helt syk film og man skjønner at Von Trier var deprimert da han dannet ideen og skrev manuset.

Det handler om han og henne som har sex. Samtidig dør barnet deres av å falle ut soveromsvinduet. Hun får store problemer i etterkant. Når de drar ut til hytten sin for å fikse i problemene, blir ting bare verre etterhvert.

Den omhandler mye sex. Filmen begynner rett og slett med pornografisk innhold. Nærbilde av kjønnsorganer og div. Den er ikke skummel, noe jeg trodde den skulle være. Men om den kan gå innpå deg psykisk: Absolutt. Temaet generelt er jo psykisk ustabilitet dannet av sorg og skyldfølelse. Bildene i filmen er helt fantastisk vakker men samtidig grotesk og pervers.

Den gikk ikke særlig innpå meg personlig. Ble en smule kvalm her og der, å satt fremdeles og gapte i skrekk av et par av scenene etterpå, men ellers er jeg over den. Jeg forventet, med andre ord, noe mye verre enn hvordan jeg opplevde filmen.

Jeg kunne gått helt i detalj og analysert, men det skal jeg spare dere for. Jeg skal ikke si SE DEN! for det er helt opp til enhver. Men hvis du vil bli sjokkert, og er i "hva-faen-ser-jeg-på" humør. Så go ahead.

Har du sett den?

2 kommentarer

Pernille

18.09.2010 kl.13:22

Jeg fikk lyst og se den. Bare pga nygjerrighet. gaad:P

Tommy

18.09.2010 kl.14:59

Eg bladde gjennom den.. for å si det sånn.. eg stoppet der... x)

Skriv en ny kommentar

hits